Czech (Čeština)
Czech (Čeština)
English (en-GB)
Croatian (Croatia)

Vliv cestovního ruchu na trh s nemovitostmi v turistických destinacích (aktualizován)

Cestovní ruch je jedním z nejsilnějších motorů globální ekonomiky, a to nejen díky příjmům z turistických aktivit, ale také kvůli jeho vlivu na trh s nemovitostmi. Chorvatsko a Bali, dvě velmi populární turistické destinace, zažívají nárůst zájmu o nemovitosti, přičemž cestovní ruch hraje významnou roli v tomto růstu. V tomto článku se zaměříme na to, jak cestovní ruch ovlivňuje poptávku po nemovitostech v těchto oblastech, a jak mohou investoři tento trend využít.

Chorvatsko: krása Jadranu jako magnet pro turisty i investory

Chorvatsko se stalo jedním z nejoblíbenějších cílů pro turisty z Evropy a dalších částí světa. Díky jeho malebným plážím, historickým městům a bohatému kulturnímu dědictví se tato země stala atraktivní nejen pro cestovatele, ale i pro investory v oblasti nemovitostí.

1. Vliv cestovního ruchu na poptávku po nemovitostech v Chorvatsku

Turisté, kteří pravidelně navštěvují Chorvatsko, často hledají způsob, jak si své zážitky prodloužit. Někteří se rozhodnou koupit rekreační nemovitost, kterou mohou využívat během letních měsíců, a zároveň ji pronajímat turistům po zbytek roku. Tento trend vedl k nárůstu poptávky po luxusních vilách, apartmánech a rezidenčních nemovitostech na atraktivních místech, jako jsou Dalmácie, Istrie nebo Dubrovník.

2. Sezónní pronájmy jako atraktivní možnost pro investory

Mnoho nemovitostí v turistických destinacích Chorvatska se stalo oblíbeným předmětem krátkodobého pronájmu. Sezónní pronájmy poskytují majitelům vysoký výnos zejména v hlavní turistické sezóně, což činí z Chorvatska lukrativní destinaci pro investory, kteří hledají rychlou návratnost investice.

3. Možnosti růstu pro investory

S neustále rostoucím přílivem turistů, kterých bylo v roce 2023 přes 20 milionů, investoři mohou využít tohoto boomu nejen pro okamžitý příjem z pronájmů, ale i jako dlouhodobou investici s potenciálem růstu hodnoty nemovitostí. Turismus v Chorvatsku navíc stále roste, což dává prostor k rozšiřování ubytovacích kapacit i výstavbě nových luxusních nemovitostí.

Bali: ostrov bohů, který láká nejen turisty, ale i investory

Bali je již dlouhodobě považováno za jedno z nejatraktivnějších míst na světě pro cestování a relaxaci. S nádhernými plážemi, bohatou kulturou a přírodní krásou ostrova je Bali mekkou pro digitální nomády, luxusní cestovatele i dobrodruhy, což má přímý dopad na poptávku po nemovitostech.

1. Cestovní ruch jako hlavní motor poptávky po nemovitostech

Podobně jako v Chorvatsku, i na Bali je mnoho turistů, kteří se do této destinace pravidelně vracejí a rozhodnou se investovat do vlastní nemovitosti. Bali láká nejen jednotlivce hledající druhý domov, ale také investory, kteří vnímají tuto oblast jako ideální pro výstavbu luxusních vil a resortů pro turisty.

2. Pronájem jako zdroj pasivního příjmu

Krátkodobý pronájem turistům se stal hlavní strategií investorů na Bali. Luxusní vily s bazény a výhledem na rýžová pole nebo oceán jsou velmi žádané, zejména mezi turisty z Austrálie, Asie a Evropy. Ceny za pronájem těchto nemovitostí jsou vysoké, což zajišťuje zajímavé výnosy.

3. Investiční příležitosti a růstová perspektiva

Bali se postupně stává centrem pro cestovní ruch v Asii a stále více turistů hledá alternativní ubytování mimo klasické hotely. Investoři mohou využít rostoucí poptávky po exkluzivních nemovitostech a investovat do nemovitostí v rozvíjejících se oblastech mimo hlavní turistická centra, jako je Ubud nebo Canggu. Navíc se očekává další růst turismu s tím, jak se Bali stává čím dál dostupnějším a více propojeným se zbytkem světa.

Jak mohou investoři využít rostoucího zájmu o nemovitosti v těchto regionech?

Růst cestovního ruchu v Chorvatsku a na Bali otevírá široké možnosti pro investory. Díky vysokému počtu turistů a rostoucí poptávce po ubytování mohou investice do nemovitostí v těchto regionech přinést zajímavé výnosy, ať už prostřednictvím krátkodobých pronájmů, nebo dlouhodobého růstu hodnoty nemovitostí.

1. Výběr správné nemovitosti pro investici

Klíčem k úspěšné investici je výběr nemovitosti v atraktivní lokalitě. V Chorvatsku jsou oblíbené destinace jako Dubrovník, Split nebo Istrie, zatímco na Bali jsou to oblasti jako Seminyak, Canggu nebo Ubud. Investoři by měli sledovat nejen aktuální trendy, ale také dlouhodobý potenciál růstu v méně rozvinutých, ale rozvíjejících se oblastech.

2. Udržitelný přístup a ekologická investice

S rostoucí poptávkou po udržitelném cestovním ruchu mohou investoři zvažovat investice do ekologicky šetrných nemovitostí. Udržitelné projekty s minimálním dopadem na životní prostředí jsou stále více preferovány nejen turisty, ale i investory, kteří chtějí být součástí udržitelného rozvoje.

3. Dlouhodobé příležitosti

Jak Chorvatsko, tak Bali mají dlouhodobý potenciál růstu cestovního ruchu. V obou destinacích se očekává, že poptávka po nemovitostech bude i nadále růst, což poskytuje investorům příležitost nejen pro okamžité zisky, ale i dlouhodobé zhodnocení jejich investic.

Proč investovat do nemovitostí v Chorvatsku a na Bali?

Obě destinace představují ideální příležitost pro investory, kteří chtějí využít rostoucího zájmu o cestovní ruch. Chorvatsko nabízí krásné pobřeží a kulturní dědictví, zatímco Bali kombinuje exotiku s luxusem a duchovnem. Díky silnému turistickému trhu, možnostem krátkodobého pronájmu a dlouhodobým růstovým perspektivám jsou obě destinace lákavými volbami pro investory hledající zajímavé příležitosti v oblasti nemovitostí.

Zvažujete investici do nemovitostí v turisticky atraktivních oblastech?

Cestovní ruch v Chorvatsku a na Bali roste každým rokem, a s ním i poptávka po nemovitostech. Pokud hledáte příležitost, jak využít tento trend a zajistit si stabilní výnosy z pronájmu nebo dlouhodobého růstu hodnoty nemovitosti, teď je ten správný čas jednat. Kontaktujte nás, a rádi Vám pomůžeme najít tu nejlepší investici v těchto exkluzivních lokalitách, ať už jde o luxusní vilu na chorvatském pobřeží nebo tropickou rezidenci na Bali. Využijte potenciál rostoucího cestovního ruchu a zajistěte si své místo v těchto atraktivních regionech.